Kid IUS učestvovao u programu obilježavanja Dječije sedmice

Dana 01.10.2019. godine, djeca predškolskog uzrasta iz naše predškolske ustanove "Kid IUS", povodom obilježavanja Dječije sedmice, kao partner organizator učestvovala su na manifestaciji "Igre bez granica i razlika", a u organizaciji Omladinskog udruženja "Dobro djelo" kao i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, također partner organizator.

Manifestaciji su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života grada Sarajeva, a uručene su i zahvalnice i umjetničke slike s Likovne kolonije 2018 koju je održalo Udruženje Enkustika, načelniku općine Ilidža, Senaidu Memiću, predstavnicima općine Trnovo, predstavniku općine Novi Grad, gospodinu Taibu Delaliću, predstavnici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, prof. Amini Pilav, direktorici Predškolske ustanove "Kid IUS", Nedžmi Mašić-Alibegović.

Manifestacija je popraćena brojnim medijskim tv kućama i portalima.

Svi zajedno smo poslali poruku značaja uključivanja svakog djeteta u predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje, u igru, zabavu i društveni život ovoga grada. Program u kojem su učestvovala djeca iz javne ustanove, privatne ustanove i nevladinog sektora su dokaz kako se može krenuti ka sistemskom rješenju, samo svima treba biti jedan zajednički cilj - dijete.