Predškolska ustanova „Kid IUS“ nastavlja pozitivnu praksu saradnje s Federalnim zavodom za zapošlajvanje kao i sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Kao društveno odgovoran poslodavac Predškolska ustanova „Kid IUS“, u periodu od oktobra 2017. do aprila 2019. godine, ostvarila je značajnu saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Federacije BiH i Zavodom za zapošljavanje Kantona Sarajevo kroz program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika.

Radni angažman u programu sufinansiranja zapošljavanja pripravnika ostvaruje se u trajanju od minimalno 6 a maksimalno 12 mjeseci.

Tokom dosadašnje jako uspješne saradnje preko navedeng programa, PU „Kid IUS“ uposlila je 4 pripravnika, od kojih su 3 ostala u radnom odnosu nakon isteka pripravničkog staža.

U želji da mladima pružimo priliku da pokažu znanja i vještine stečene na visokoškolskim ustanovama,  a i s obzirom na to da smo jako zadovoljni učešćem u navedenim projektima, PU „Kid IUS“ otvara vrata za nastavak saradnje sa Zavodima za zapošljavanje na polju zapošljavanja pripravnika.

Rad sa djecom, kao s najosjetljivijom populacijom u društvu, osim odgovarajuće stručne spreme, zahtijeva posvećenost, ljubav, kretivnost, strpljenje. Naša Ustanova nudi priliku svima koji posjeduju ove osobine da se pridruže timu PU „Kid IUS“, kroz programe sufinansiranja zapošljavanja pripravnika.

S tim u vezi PU „Kid IUS“ je i ove godine dobila sredstva za sufinansiranje zapošljavanja pripravnika kao i dugotrajno nezaposlenih osoba za sljedća radna mjesta:

  1. Pripravnik odgajatelj, Profesor ili master predškolskog odgoja (VSS) – plaćeni pripravnički staž u trajanju od 12 mjeseci, 2 izvršioca
  2. Pripravnik pedagog, Profesor ili master pedagogije (VSS) – plaćeni pripravnički staž u trajanju od 12 mjeseci, 1 izvršioc
  3. Logoped, diplomirani logoped (VSS) – radni odnos u trajanju od 6 mjeseci, 1 izvršilac
  4. Pedijatrijska sestra (SSS) - radni odnos u trajanju od 6 mjeseci, 1 izvršilac

Prijave i sva dodatna pitanja se mogu slati na mail koordinator@kidius.ba najkasnije do 24.05.2019. godine.